Magento SEO Support

“Zonder Magento SEO Support behaalt uw webshop nooit goede posities in Google.”

U heeft een prachtige professionele Magento webshop laten maken die volledig aan uw wensen voldoet. Een prachtige shop waar u trots op bent. Met daarbij de belofte van de webdesigner dat de online shop SEO vriendelijk opgebouwd is. Nu is het zo dat Magento zonder specialistische kennis erg lastig SEO “ONvriendelijk” op te bouwen is. Om dat te bereiken moet je echt moeite doen.

De basis van Magento is nu eenmaal SEO vriendelijk. Een goede template heeft een goede opbouw van productpagina’s, categorieën en landingpages, een goede URL en mappenstructuur, een Google sitemap, canonical URL’s en alle mogelijkheden voor het invoeren van metadata.

 

Magento SEO Support

Help, mijn Magento shop is niet te vinden!

Na het feest van het live gaan (online plaatsen) van uw webshop komt de domper; geen bezoekers in uw webshop omdat hij na enige tijd nog steeds niet te vinden is in Google (en Bing). Met een trucje zoals de Google zoekopdracht “site:www.uwdomeinnaam.nl” weet u nog wel een enkele URL van uw webshop te vinden, maar daar houdt het op. Op geen enkele zoekopdracht komt uw website bovendrijven.

Is mijn Magento webshop SEO onvriendelijk opgebouwd? Kan ik mijn webdesigner iets verwijten? Is hij voorbij gegaan aan effectieve SEO of heeft hij zijn kennis niet volledig ingezet? Meestal niet! Magento SEO is een specialisatie waar de meeste webdesigners zich onvoldoende in verdiepen. Het vergt veel tijd en geduld om je de kennis eigen te maken en bij te houden. Daar ontbreekt het de meeste webbureaus helaas aan. En hiervoor iemand speciaal aanstellen of opleiden is voor veel bedrijven in de e-commerce branche te kostbaar.

Daarbij komt dat men er vaak ook nog eens veel te licht over denkt. Een paar teksten, enkele linkjes en een mooie sitemap zijn tegenwoordig zwaar onvoldoende om de concurrentie te verslaan. Of men maakt de fout om de webshop vol te stoppen met SEO plug-ins. Deze doen op zichzelf helemaal niks aan de positie van uw zoekwoorden. En ze bieden niks meer dan hetgeen al aanwezig is in Magento.

 

Meer weten? Mail me op tonny@netfort.nl

 

Hoge posities met Magento SEO

Magento SEO Support omvat een breed scala aan aspecten die meewerken aan de vindbaarheid van uw webshop. Zoals hierboven omschreven moet u moeite doen om een Magento webshop te weren uit Google. Wat gaat er dan fout met uw shop? Er gaat niks fout, het finetunen van uw webshop neemt gewoon veel tijd in beslag. Zelf kunt u veel doen aan de vindbaarheid, technische zaken zult u uit handen moeten geven.

Waar u zelf aan kunt werken zijn de (unieke) teksten, afbeeldingen, eventuele video’s en Social Media. Dit alles ondersteund door technische zaken zoals de snelheid van uw website, (link en mappen) structuur, robots.txt, .htaccess, CSS, cache control etc. Ik zal u niet vervelen door te diep in te gaan op de technische aspecten maar de boodschap is duidelijk: een Magento SEO specialist is onmisbaar!

Ik garandeer u de beste posities met specialistische Magento SEO!

D.m.v. tips, implementaties en begeleiding zorg ik er samen met u voor dat we een zoekmachine vriendelijke basis leggen ter ondersteuning van uw webshop. Gaandeweg zal uw webshop een hoge PageRank (voor zover nog van toepassing) en autoriteit krijgen. Door te werken aan onsite en offsite factoren krijgt Google vertrouwen in uw website en zal deze hoger positioneren in de zoekresultaten (SERP – search engine result pages) dan uw concurrenten.

In tegenstelling tot veel collega’s werk ik niet met gecodeerde landingpages die kunstmatig hoog gehouden worden. U verliest nooit uw hoge posities. Eenmaal behaalde resultaten blijven van u, ook nadat het Magento SEO traject gestopt is.

SEO een vaag vakgebied?

Zo nu en dan hoor en lees ik dat SEO een nogal vaag en wollig vakgebied is. Of zelfs dat SEO specialisten de boel bewust vaag houden om de klant niet wijzer te maken dan hij is. Dit alles maakt u bij mij niet mee. Magento SEO is transparant en de (verbeterde) zoekwoorden-posities zijn gemakkelijk bij te houden met onze SEO tool, ook al zijn het er honderden! Van deze SEO tool kunt u gratis gebruik maken.

Magento SEO

Magento SEO

Maar hoe transparant ik ook wil zijn, hou er wel rekening mee dat het voor mij, en SEO specialisten in het algemeen, lastig om u in begrijpelijke taal uit te leggen wat ik doe. Voornamelijk waar het de technische kant betreft zie ik mensen afhaken. Weet u waar ik over spreek als ik zeg dat ik een redirect gemaakt heb van non www naar www in de .htaccess? Of dat ik uw interne link-structuur gewijzigd heb waardoor onderwerpen geclusterd zijn met als gevolg een lagere bouncerate, hogere CTR en hogere posities in de SERPs? Nog zo’n leuke; ik heb canonical URL’s ingesteld voor uw categorieën zodat duplicate content, veroorzaakt door attributen met filtermogelijkheden, niet meer voorkomt.

Zomaar een paar voorbeelden van technische zaken waar u waarschijnlijk geen interesse in heeft. Voor u als internet ondernemer geldt het resultaat; hoger in Google, meer bezoekers, meer omzet! En dat natuurlijk met uitsluitend legale (white hat) SEO die de beste basis legt voor uw zoekmachine marketing.

Waarom Magento SEO i.p.v. “algemene” SEO

Magento heeft zijn eigen specifieke inhoud en instellingen waardoor Magento SEO een apart vakgebied is geworden. Waar vind je de copyright melding in de footer? Waar bevindt zich de instelling voor canonical URL’s, URL structuur en alt-tag voor het logo? Welke cache mogelijkheden zijn er en hoe benut je deze het beste voor optimale snelheid zonder errors?

In tegenstelling tot een “normale” website is Magento voorzien van onder meer categorieën en productpagina’s. Ook is er de mogelijkheid om speciale landingpages in te zetten. Om een zo hoog mogelijke positie te krijgen moeten al deze onderdelen op de juiste manier ingericht worden. Zonder ervaring is de kans groot dat de SEO inspanningen op niets uitlopen of te veel tijd in beslag nemen.

Dit zijn zomaar wat zaken die je niet snel op de juiste manier kunt aanpassen als je niet dagelijks werkt aan Magento SEO. Magento SEO is een vak apart!

Magento SEO: Meten is weten

Tijdens de start van het SEO traject plaats ik uw belangrijkste zoekwoorden in uw eigen gepersonaliseerde online SEO monitoring tool. Vanaf dat moment kunt u zelf inloggen en checken hoe uw zoekwoorden er voor staan in Google en/of Bing. En dat niet alleen. Ook ziet u op eenvoudige wijze hoeveel er wordt gezocht op uw zoekwoorden (per zoekwoord, regionaal, nationaal of internationaal), en krijgt u inzicht in uw Analytics, Webmaster hulpprogramma’s (Google Search Console), backlinks en social media activiteiten.

 

Hogere posities in Google is geen kwestie van afwachten. Start vandaag nog met specialistische Magento SEO.

tonny@netfort.nl 038-3338838

 

Marketing in de breedte

Magento marketing

Magento marketing

Helpen social media u aan hogere posities in Google? Niet direct. Google’s search team is hier duidelijk over; “Social media helpt niet mee aan het verbeteren van uw zoekwoorden posities in de SERP’s (search engine result pages)”.
Waarom dan toch de focus op social media? Omdat dit indirect toch meehelpt aan positieverbeteringen en daarmee de algehele SEO inspanningen. Google neemt namelijk wel mee of u sociaal bent, u voldoende bezoekers op uw website krijgt (CTR) en of u deze vast kunt houden met interessante artikelen (Bounce Rate/ Time on site).

U kunt zich voorstellen dat als uw website dezelfde informatie bevat als die van uw concurrenten, maar uw website meer bezoekers trekt, Google uw website als belangrijker zal beschouwen. En belangrijker betekend meestal hogere posities binnen de zoekmachine.

En wat te denken van afbeeldingen? Google Images is na Google Search een van de grootste zoekmachines wat betreft aantallen gebruikers. Heeft u enigszins interessante afbeeldingen dan is het verstandig om uw afbeeldingen te optimaliseren voor Google Images. Afbeeldingen hebben een hoge CTR (click through rate – doorklik percentage naar uw website). Hoger in Google Images betekend simpelweg meer bezoekers.

Verder zou u nog de breedte in kunnen gaan met video’s (YouTube, Vimeo etc.) en blogs (Blogger, WordPress etc.). Maar ook relatief nieuwe marketingmogelijkheden zoals Amazon, eBay, Beslist.nl, Kieskeurig.nl etc. zijn het overwegen meer dan waard. De mogelijkheden en platformen om uw bedrijf of uw producten online onder de aandacht te brengen zijn nagenoeg onbeperkt. Hierin zal ik u bijstaan tijdens de overeenkomst Magento SEO Support.

Google Adwords

Het advertentieprogramma van Google “Google Adwords” en Magento SEO gaan goed samen. Beide marketingmogelijkheden versterken elkaar bij de keuze van de (be)zoeker. Zichtbaarheid van uw webshop op meerder plaatsen in de zoekmachine zorgt voor meer CTR en vertrouwen, en daarmee omzet.

Zeker als u pas een nieuwe webshop heeft laten bouwen kan de zichtbaarheid d.m.v. SEO even op zich laten wachten. Het kan dan verstandig zijn om Adwords in te zetten. Ik kan u helpen bij het opzetten van een Adwords campagne. Wordt de campagne te omvangrijk dan verwijs ik u graag naar een van de vele specialisten op dit gebied.

Tot slot; u bent nooit klaar!

Google past met grote regelmaat de zoekmachine aan. Om de beste zoekresultaten te presenteren zoekt Google steeds naar verbetering van het ranking mechanisme.

Dit doen ze door middel van diverse algoritme-updates waarmee Google de kwaliteit van websites steeds beter kan beoordelen. En daar gaat voor webshophouders en SEO’s dan ook veel werk in zitten. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom sommige webshops in posities zakken;

  • Oude content – Content freshness is belangrijk, wees up-to-date.
  • Te weinig of geen (nieuwe) inlinks – Kwalitatief goede en onderwerp-gerelateerde links zorgen nog steeds voor hoge posities.
  • Te weinig teksten – Met 3 regels tekst kom je er niet meer.
  • Gebrek aan “rich” content – Pagina’s gevuld met goede teksten, afbeeldingen en video’s krijgen hogere posities.
  • Geen of slechte mobiele shop – Een goede gebruikerservaring zorgt voor hoge posities.

Op mijn SEO blog ga ik dieper in op deze onderwerpen.

Interesse in Magento SEO?

Ik kan me voorstellen dat u aan de hand van bovenstaand verhaal vragen hebt, of gewoon even kennis wil maken. Dat kan natuurlijk. Hiervoor kunt u contact met me opnemen, een afspraak is zo gemaakt.

Tonny Duiveman
Industrieweg 3p
8263 AA Kampen
Tel. 038-3338838

Zelf de posities van uw Magento webshop verbeteren? Download de gratis Magento SEO handleiding.

No-nonsense en maximaal resultaat. Dat is mijn ervaring met Netfort en ze maken het altijd waar. Gelukkig maar, want praatjes vullen nog steeds geen gaatjes (hoewel sommige 'collega's' er anders over denken).

Rutger Steenbergen

Rutger Steenbergen

Zwolle website

Vandaag op gesprek geweest bij Tonny, je hebt meteen te maken met experts die een passie hebben voor SEO optimalisatie. Uiteraard heb ik ze gevonden via google op een hoge positie en is het meteen duidelijk dat je bij de goede partij zit.

A. de Jong

A. de Jong

Heerenveen website