seo scan met rapport

Magento SEO Scan met rapport in begrijpelijke taal

De vindbaarheid van je webshop is belangrijk. Zonder bezoekers geen verkoop, zo simpel is het. Bezoekers kun je krijgen door online adverteren met bijvoorbeeld Google Adwords of Facebook Ads, te adverteren in de gedrukte pers zoals de krant of een vakblad, of met mijn specialisatie: SEO!

 

Helderheid over de “Google-waarde” van je shop met de Magento SEO scan

 

Nu bied ik 2 mogelijkheden van SEO;

 1. SEO Support – Ik monitor je webshop intensief gedurende enkele maanden en verzorg daarnaast de standaard technische aanpassingen. Tijdens de SEO Support krijg je tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook deze werkzaamheden volg ik uitvoerig en stuur waar nodig bij. De resultaten zijn te volgen in een wekelijks (of dagelijks in te zien) positierapport.
 2. Eenmalige SEO Scan – Dit is het onderwerp van deze pagina. Ik check je webshop grondig en vertel je wat de plus- en minpunten zijn. Hiervan je krijg je een overzichtelijk rapport waarmee je zelf of je webdesigner aan de slag kunt. Lees verder om te weten wat ik hierin voor je kan betekenen.
Waarom een eenmalig SEO rapport?

Je bent zelf op zoek gegaan naar SEO tips en hebt al het een en ander aan SEO uitgevoerd, maar toch zie je te weinig resultaat. Heb je iets over het hoofd gezien? Meestal wel. Zijn er SEO geheimen die alleen een SEO specialist weet? Beslist niet! Dat wil zeggen, alles op het gebied van SEO is openbaar, en over elk onderwerp is al geschreven.

Het probleem is dat het een hele klus is om uit te vinden wat er verbeterd kan worden. Hier kan ik je mee helpen!

Wat ik onderzoek tijdens de Magento SEO scan

Hieronder een opsomming van zaken die aan bod komen in het SEO rapport.

 • Links – Hoeveel sites linken naar je Magento webshop met welk aantal links, en heb je linkbuilding nodig?
 • Sociale aandacht – Wordt je webshop gedeeld op social media en maak je gebruik van de voor SEO belangrijkste kanalen?
 • Facebook en Twitter – Veel bedrijven maken hiervan gebruik, maar kunnen deze kanalen (nog) beter ingezet worden voor SEO?
 • Gebroken links – Heeft je shop een technisch mankement waardoor gebroken links zijn ontstaan? Je krijgt van ons een lijst met gebroken links.
 • Snelheid – Laadt je shop snel genoeg voor Google?
 • Alternatieve tekst – Welke afbeeldingen maken gebruik van goeie alt-teksten en wat kun je verbeteren?
 • Headings – Is er een goede pagina-opbouw met de juiste kopteksten?
 • Content freshness – Om de hoeveel tijd gemiddeld zorg je voor nieuwe content?
 • Content volume – Maak je gebruik van voldoende (proof) woorden en (rich) content?
 • Mobile – Is je shop goed geoptimaliseerd voor telefoon en tablet met een responsive of schaalbaar design of maak je gebruik van een mobile site of app?
 • Redirects – Maak je gebruik van redirects en doe je dat op de juiste manier?
 • Robots.txt – Welke mappen mogen wel en niet worden geïndexeerd?
 • Canonical URLs – Maak je gebruik van canonical URLs en staat dit goed ingesteld?
 • Actielijst – De uit te voeren werkzaamheden worden opgesomd in een overzichtelijke lijst.

Verder wordt er gekeken naar je template specifieke toepassingen of op maat gemaakte modules of extensies.

 

Vragen over de eenmalige verhelderende SEO Scan? Neem nu contact met me op!

 

Optioneel: Je persoonlijke online Magento SEO rapportage software!

Na het ontvangen van het SEO rapport kun je gebruik maken van mijn SEO rapportage software. Hierin kun je vanaf elke plek op een gebruiksvriendelijke manier al je SEO inspanningen volgen.

Niet alleen kun je de (landelijke en lokale) posities van je focus-zoekwoorden volgen en vergelijken met een eerder tijdsvak, maar ook het bijhouden van Google Analytics en Search Console wordt erg overzichtelijk weergegeven.

Verder kun je hier heel gemakkelijk;

 • Zien hoeveel mensen zoeken naar je ingestelde zoekwoorden per maand;
 • Je backlinks analyseren en administreren;
 • Je concurrentie analyseren;
 • Een zeer uitgebreide site audit uitvoeren;
 • Je Feed, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en LinkedIn accounts monitoren;
 • De resultaten van je Faceook en Google advertenties inzien;
 • De resultaten van CallRail inzien;
 • Wekelijks of maandelijks positierapporten ontvangen op meerdere e-mailadressen;
 • Beheerders (laten) toevoegen;
 • Takenlijsten maken voor jezelf of met je team.

De kosten hiervoor bedragen € 19,50 per maand inclusief 10 focus-zoekwoorden. Je kunt meer zoekwoorden toevoegen, dat kost € 0,95 per woord per maand.

Voorbeelden uit de Magento SEO rapportage sofware

(klik voor grotere afbeeldingen)

seo-backlinks
Voorbeeld overzicht backlinks

seo-google-search-console
Voorbeeld Google Search Console

seo-software
Voorbeeld zoekwoord posities

magento seo trends

De belangrijkste SEO aandachtspunten voor 2016

Weinig zaken zijn zo bewerkelijk als SEO. Google is constant in beweging en ook nu zijn er weer veel wijzigingen binnen Google die er voor zorgen dat we net even iets anders om moeten gaan met SEO.

De aloude Magento SEO aandachtspunten zijn wellicht bekend, maar ik noem de basispunten nog even voor de volledigheid; content, links, techniek, sitewide beveiligde verbinding, snelheid, social, mobiele weergave en popularity. Algemene termen die een wereld aan finetuning verdienen.

Voor de vindbaarheid van je webshop zul je extra rekening moeten houden met werkzaamheden die te maken hebben met recente wijzigingen in Google. Doe je dit niet dan zullen je posities vroeg of laat omlaag gaan.

SEO verandert elk jaar, 2016 is daarop geen uitzondering.

Door het analyseren van data en klikgedrag ben ik tot een aantal conclusies gekomen. Belangrijk voor hoge posities is;

 • Het aantal bezoekers die tijdens het bezoek aan je webshop ook nog eens lang blijven en een groot aantal pagina’s bekijkt.
 • Het gebruik van een omvangrijke tekst met “proof” woorden. Dit zijn woorden die je focus zoekwoorden verduidelijken en versterken.
 • Een rijk en up-to-date Google Plus profiel. Hiermee bedoel ik je Google+ bedrijfspagina.
 • Social signals, zoals shares en likes van Facebook, Twitter en Pinterest.
 • De mobiele weergave.
Bezoekers

Open deurIn Google Analytics en Search Console kun je zien hoeveel bezoekers je krijgt in je webshop. Ook kun je zien vanaf welke apparaten ze komen en welke pagina’s ze bekijken.

Nu is het van belang om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Geen bezoekers die meteen weer weg klikken of de back-button gebruiken, maar bezoekers die je verhaal lezen en daarbij ook nog eens je overige pagina’s bezoeken.

 

Verleid bezoekers tot het bekijken van meer pagina’s.

 

Goede geïnteresseerde bezoekers geven een positief signaal af aan zoekmachines. Ze vinden kennelijk wat ze zoeken, bij de door hen ingetikte zoekterm. Google beloont dit met hogere posities bij de zoekresultaten.

De browsertitle en de meta description kunnen je hier bij helpen. Door hierin tekst te gebruiken die echt relevant is voor de zoekterm en de pagina zullen klanten eerder op jouw URL klikken, en zullen ze langer blijven.

Verleid daarnaast de bezoeker tot het bekijken van meer pagina’s. Dit doe je met goed doordachte CTA’s (Call To Action). Het verleiden van je bezoeker om meer pagina’s te bezoeken en langer op je site te blijven werkt het beste met afbeeldingen. Een nette afbeelding met een tekst zoals “Klik hier voor meer…” is moeilijk te negeren.

Het bewijs van de aandacht opeisende werking van afbeeldingen zag je al (de open deur) voordat je dit stukje tekst gelezen had.

Teksten

Goede teksten zijn onmisbaar voor je posities in zoekmachines. Google wil de zoeker een pagina presenteren die het onderwerp uitvoerig behandelt en van alle kanten belicht. Dat is niet altijd gemakkelijk als je een enorm aantal productpagina’s hebt. Probeer in ieder geval uniek te zijn met teksten op categoriepagina’s of speciaal daarvoor ingerichte landingpages.

 

De tijd van zoekwoorden tellen is voorbij. Maak vooral gebruik van proof woorden.

 

In de regel is het aan te raden om tenminste 1500 woorden (niet te verwarren met tekens) te gebruiken. Hierbij geldt hoe meer woorden, des te hoger je pagina zal verschijnen in zoekmachines. Een groot aantal woorden verhoogt ook de kans op bezoekers die gebruik maken van long tail zoekwoorden. Test hier hoeveel woorden je pagina telt.

De tijd van zoekwoorden tellen is voorbij. De algoritme aanpassingen met de namen “Hummingbird” en “RankBrain” hebben tot gevolg dat de zoekmachine veel meer let op de context van je verhaal. Daarom is het van belang om proof woorden te gebruiken. Dat zijn toegevoegde woorden en synoniemen die de context van het verhaal verduidelijken waardoor Google begrijpt wat je bedoelt.

Hierdoor is het voor een zoeker mogelijk geworden op een pagina terecht te komen die niet het zoekwoord bevat waarnaar gezocht werd. Zoek je bijvoorbeeld naar “Kado voor meisjes” dan is het mogelijk om op een pagina te belanden met K3 spullen, terwijl de gezochte woorden niet voorkomen in het verhaal op de betreffende pagina. Google “weet” inmiddels dat K3 spullen vaak worden gebruikt als kado voor de doelgroep.

Google Plus

Met een Google account kun je een Google Plus bedrijfspagina maken. Dit is gratis. Met een goed ingerichte bedrijfspagina kun je je webshop, en zeker ook je “stenen” shop heel goed onder de aandacht brengen. Door een goed “over ons” verhaal en leuke posts kun je volgers aan je te binden. Ook kun je klanten actief benaderen met de vraag of ze je pagina willen volgen en een beoordeling willen achterlaten.

In de regel ben je beter zichtbaar in de zoekmachine met je bedrijfspagina als je veel volgers en beoordelingen hebt.

Een beoordeling laten schrijven kan heel gemakkelijk. Neem de URL van je Google bedrijfspagina en plak er achter “about?review=1”. Voor mijn bedrijf Netfort ziet dat er zo uit: https://plus.google.com/+NetfortNl/about?review=1 (en laat meteen een beoordeling achter :P).

Vermeld bij “Over” of “About” een of meerdere URL’s van je webshop. Dit zijn dofollow links die meewerken aan hogere posities in Google. Verwerk ook links naar de pagina’s van je webshop in je posts. Hierbij geldt hoe meer likes en shares, des te belangrijker de link wordt.

Google Plus is eigenlijk een spookstad. Het wordt ook wel eens vergeleken met een sportschool; iedereen is lid maar niemand gaat er naar toe. Toch blijkt steeds weer dat Google Plus een positief effect heeft op de zoekwoordposities van je Magento shop in de zoekresultaten (SERP’s) van Google. Daarom blijft het vooralsnog verstandig om dit mee te nemen in je SEO inspanningen.

Social Media

social media magentoActieve social media kanalen zijn het bewijs voor Google dat je up to date en actief bent. Leuke en/of informatieve (nieuws)berichten vergezeld van goeie afbeeldingen of video’s worden het meest gewaardeerd en gedeeld. Heb je hierin een link opgenomen naar je webshop dat wordt deze link waardevoller naarmate het bericht meer geliked en geshared wordt.

Denk als bedrijf “outside in”. Welke vragen zouden je (toekomstige) volgers kunnen hebben en wat is daarop jouw antwoord. Hou altijd rekening met het aspect “social”. Een loos bericht over een nieuwe bedrijfsauto wordt meestal niet gewaardeerd en zelfs als irritant ervaren. Deel niet al te zware of moeilijke omvangrijke berichten, hou het bij korte luchtige berichten waar je volgers echt iets aan hebben.

De mobiele weergave van je webshop

Een goede weergave van je shop op mobiele apparaten is een must. Het belang dat Google hieraan hecht is in 2015, en zelfs nog meer in 2016 toegenomen. Zorg er dus voor dat je bezoekers gemakkelijk hun weg vinden als ze gebruik maken van een telefoon of tablet.

Testen of jouw webshop mobiel vriendelijk is kan hier . Zijn er verbeterpunten? Neem dan gerust contact met me op.

Tonny Duiveman
Industrieweg 3p
8263 AA Kampen
T. 038-3338838
E. tonny@netfort.nl

Magento SEO - Hoge posities op elk apparaat

Magento SEO specialist

Laatst herzien op 23/05/2017

Aangezien ik tientallen Magento webshops naar hogere posities heb geholpen durf ik me Magento SEO specialist te noemen. Uit het feit dat klanten bij mij – en bij ons bedrijf – jarenlang klant blijven maak ik op dat men tevreden is over mijn SEO werkzaamheden.

Wat maakt Magento SEO anders dan SEO voor andere webshop systemen?

Binnen ons bedrijf Mageshops.nl ontwikkelen we high-end Magento webshops waarvan het overgrote deel van de shops klantspecifiek is opgebouwd. Enkele sprekende voorbeelden vind je in onze Magento Portfolio. Door dit werk weten we alles over Magento. Hiermee heb ik de kennis en tools om Magento tot in de puntjes te perfectioneren en er een waar SEO kanon van te maken.

Magento is toch al SEO vriendelijk? Waarom heb ik dan een Magento SEO specialist nodig?

Lees meer

magento nieuwsbrieven

De Magento nieuwsbrief

Nieuwsbrieven waren enige tijd uit de running. De nieuwsbrief was niet echt populair en had zelfs een negatief imago. Dit was het logische gevolg van grote hoeveelheden ongevraagde nieuwsbrieven en spam die onze inboxen vol lieten lopen. De vaak onzinnige of onbelangrijke inhoud zorgde ervoor dat men een hekel kreeg aan ongevraagde berichten en nieuwsbrieven. Met de komst van steeds betere spam-onderscheppende software en meer waardevolle inhoud is het imago van de nieuwsbrief enorm verbetert.

Nieuwsbrief populairder dan ooit!

Mensen nemen weinig tijd voor het inhoudelijk uitpluizen van de boodschap in de nieuwsbrief. Men scant de koppen en besluit dan om verder te lezen of op een link te klikken. Is de boodschap niet interessant genoeg dan klikt men snel weg. Of erger, men schrijft zich uit! Toch schrijven zich de laatste tijd meer mensen in bij hun favoriete bedrijf. Dit komt mede door de creatieve acties; “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct korting”. Als de nieuwsbrief dan ook nog eens inhoudelijk goede of zelfs gepersonaliseerde inhoud weet te brengen dan is de kans groot dat men ingeschreven blijft en zo nu en dan tot een aankoop overgaat.

Nieuwsbrieven versturen met Magento

Er zijn een aantal gevestigde aanbieders van nieuwsbriefsoftware. Goeie voorbeelden zijn Mailchimp en AWeber. Deze aanbieders van het online versturen van nieuwsbrieven zijn enorm populair vanwege de eenvoudige opzet en de statistieken die ze meeleveren. Toch wordt ook het interne nieuwsbriefsysteem van Magento veelvuldig gebruikt.

De voordelen van nieuwsbrieven versturen binnen Magento zijn duidelijk; je hebt niet te maken met een thirth party systeem of plugin en het is gratis. Zeker bij grote hoeveelheden inschrijvers kan dit behoorlijk schelen in de kosten. Zo betaal je bij Mailchimp bij 1000 of meer inschrijvers en een onbeperkt aantal e-mails € 18,49 per maand. Een beetje fanatieke marketeer zit al snel aan dat aantal.

Magento nieuwsbrief test

Een van mijn klanten kwam met de vraag om voor hem een nieuwsbrief template te maken binnen Magento. De template moest als basis dienen om nieuwsbrieven te versturen naar meerdere landen met diverse onderwerpen.

Omdat ikzelf ook “verwent” ben door het gemak van programma’s als Mailchimp moest ik me eerst weer even verdiepen in het nieuwsbriefsysteem van Magento zelf. Het is een eenvoudig ogend systeem met een aantal invoervakken. Template naam, onderwerp en afzender leken me duidelijk. Maar nu kwam het spannende gedeelte, de template inhoud en de stijl.

Met inhoud wordt bedoeld de tekst en de afbeeldingen (content) en het stijl-invoervak is bedoeld voor de opmaak er van. Om de juiste opmaak mee te geven in de diverse email programma’s (email clients) zul je in het invoervak “Template stijl” de CSS (Cascading Style Sheet) moeten plaatsen. Tenminste, dat lijkt de bedoeling. Na een aantal testen met “Template vooraf bekijken” zag het er allemaal prima uit! Klant tevreden, ik tevreden. Helaas is het op dit moment met Magento niet mogelijk om vooraf een test-email te sturen. Het moet allemaal in 1 x goed zijn. Dus de klant stuurde er ineens enkele duizenden nieuwsbrieven uit.

Inline stylen

Jammer, maar het ging fout! In geen enkel e-mailprogramma was de stijl (CSS) overgenomen. De verstuurde nieuwsbrief was een rommeltje! Hoe kan dit? Wat heb ik over het hoofd gezien?

Inline stylen is niet echt meer van deze tijd. En vanwege het aparte CSS vak in de Magento nieuwsbrief dacht ik er in eerste instantie niet over om de opmaak in de HTML te verwerken. Toch maar geprobeerd. Dreamweaver geopend en ouderwets stylen binnen de HTML. Na het versturen van de nieuwsbrief met de nieuwe techniek lukte het wel. De nieuwsbrief zag er prima uit bij alle ontvangers. Kortom, vergeet het vak voor “Template stijl” en maak de nieuwsbrief template op als een HTML pagina. Succes!

Tips voor de inhoud van je nieuwsbrief

1) Zorg voor een pakkende kop zodat je er zeker van bent dat je ontvangers de nieuwsbrief zullen openen.

2) Wil je dat mensen op een link klikken schrijf dan een stukje unieke tekst welke het artikel omschrijft. Dus niet klakkeloos de tekst van de pagina waarnaar je linkt kopiëren.

3) Vermijd oninteressante verhalen over je bedrijf. Veel bedrijven zijn geneigd te schrijven over hun nieuwe medewerker, een netwerkbijeenkomst of een gewonnen prijs. Bedenk wat je publiek wil lezen en speel er op in. Dat kan een hoge korting zijn, een waardevolle tip of wat ook maar van belang kan zijn voor de ontvanger.

4) Probeer een doel te stellen. Heb je teveel voorraad? Wil je meer verkopen van product x? Maak er werk van in de nieuwsbrief en hou het interessant.

5) Waar mogelijk test je vooraf je nieuwsbrief zoals die binnenkomt in je inbox.

ssl https verbinding onveilig

Een streepje door https

Het is een goed idee om je website te beveiligingen met https, ofwel hyper tekst transfer protocol secure. Met https zorg je voor een veilige verbinding en betere Google posities. Maar hoe kan het nu dat je soms een streepje ziet door https in de browser? Is je website onveilig? Is het beveiligings-certificaat (SSL/TLS) niet in orde? Meestal niet.

Een streepje door https betekend dat de beveiliging van de website niet functioneert. Veiligheid is vooral van belang op websites waarop je gevoelige informatie wil versturen. Deze gegevens worden met een https verbinding versleuteld.

streepje door https

streepje door https

De kans dat anderen “meekijken” is bij een niet beveiligde verbinding reëel aanwezig. Maar ook het “gewone” anonieme surfen komt hiermee in gevaar.

Oorzaak en oplossing

De oorzaak van het streepje door https zit hem in nagenoeg alle gevallen in de vermelding van een onveilige URL op de betreffende pagina. Http dus in plaats van https. Je linkt naar een website zonder https of naar een pagina van jezelf, of er wordt een dergelijke URL ingeladen.

Het kan ook af en toe gebeuren dat de browser door welke oorzaak dan ook niet in staat is het certificaat te beoordelen. Dit kun je controleren door de pagina te verversen (F5).

Ontdek je een streepje door https in je eigen webshop of website controleer dan de broncode op het gebruik van http. Na het aanpassen of verwijderen van de onbeveiligde URL’s werkt de beveiliging weer zoals vanouds en zal het streepje vanzelf verdwijnen.

De toekomst van Search; mobiel, snelheid en Star Trek

In deze (inmiddels verwijderde) video praat Matt Cutts, hoofd webspam en search van Google, over de toekomst van het zoeken op het internet ofwel “Search”. Mobiel zoeken, de snelheid van je website en…. “HUMMINGBIRD”.

Hummingbird gaat over synoniemen en context; hoe begrijpt Google precies wat je bedoeld? Zo stelt Matt de vraag aan zijn telefoon hoeveel restaurants er bij hem in de buurt zijn. Na het antwoord uit zijn telefoon vraagt hij; “En hoeveel Italiaanse”, waarna hij het juiste antwoord krijgt. Het algoritme begrijpt dus de context van de vraag. “Italiaanse” word gekoppeld aan de eerder gestelde vraag uit deze conversatie, namelijk “hoeveel”, “restaurants” en de locatie. Knap stukje toekomst gebracht naar de tegenwoordige tijd, ofwel Star Trek science fiction wordt werkelijkheid!

Getypte zoekopdrachten

Nu heb ik het hier over gesproken zoekopdrachten, maar kun je dit gebruiken voor je eigen webshop in Google Search? Zoals gezegd gaat het hier om synoniemen en context. Door je verhaal breed neer te zetten zal Google je tekst op de juiste manier interpreteren. Schrijf je over Hummingbird dan heeft Google zogenaamde “proof” woorden nodig om te begrijpen dat het hier over het algoritme van Google gaat, en niet over het bekende exotische vogeltje de Kolibrie. Woorden zoals zoeken, Google, Matt Cutts en website dragen hier positief aan bij.

Kortom, belicht je verhaal van zo veel mogelijk kanten en Google zal je verhaal goed kunnen begrijpen en daardoor jouw pagina hoger positioneren dan die van je concurrenten.

Heb je vragen over SEO? Stel ze gerust! Check ook de belangrijkste SEO aandachtspunten in 2016.

webshop starten

Tips voor het starten van een webshop

Overweeg je een webshop te starten? Je online activiteiten uit te breiden of naar een hoger niveau te tillen? Dan is een Magento webwinkel het ideale startpunt. Magento heeft namelijk alles in huis voor online succes.

Het starten van een webshop is spannend. Het idee alleen al zorgt voor een verhoogde hartslag. Maar waar begin je, met welke systemen ga je werken en wie kan je daarbij helpen? Met welke kosten krijg je te maken, bij wie ga je inkopen, waar zit je doelgroep en hoe versla je de concurrentie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Je voorkomt teleurstellingen en legt de basis voor een succesvolle webshop.

Op de website Mageshops.nl heb ik een pagina geschreven over het starten van een webshop. Uiteraard neem ik hiervoor als basis Magento. Met Magento is het opzetten en beheren van een webshop een feest; het is een eenvoudig systeem om mee te werken en je hebt alle denkbare functionaliteiten tot je beschikking. Dat dit niet vanzelfsprekend is bewijzen de overige webshop systemen.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op of lees verder op de pagina “Een webshop beginnen” (nieuw venster).

301 redirect

301 redirects

De 301 redirects waar ik veel mee te maken krijg zijn redirects naar Magento webshops, waar eerder bijvoorbeeld met de Joomla extensie Virtuemart gewerkt werd.

Een vraag die veel Magento SEO specialisten bezig houdt is; hoeveel PageRank hou ik over met een 301 redirect? Even een kleine uitleg. Met een 301 redirect stuur je een webpagina door naar een nieuwe pagina. Dit doen we als er een nieuwe website of nieuwe URL gepubliceerd is die de oude moet vervangen. Bezoekers uit Google of verwijzende websites worden zo netjes doorgestuurd naar de nieuwe URL. En PageRank? PageRank is de waarde die Google toekent aan een pagina en wordt ruwweg gemeten aan het aantal inkomende links. Met een browser-plugin van bijvoorbeeld SEO Site Tools voor Chrome kun je PageRank aflezen van 1-10.

“PageRank wordt vaak in verband gebracht met “pagina”. De term is echter afgeleid van Larry Page, de oprichter van Google”.

Wat doen 301 redirects met PageRank

Vaak wordt gedacht dat een 301 redirect de volledige PageRank doorgeeft aan de nieuwe Magento webshop. Uit eigen ervaring weet ik dat dit volstrekt onjuist is. Benader een 301 redirect als een link naar de nieuwe webshop. Niet meer en niet minder. Waar met een uitgaande link factoren meespelen die bepalen hoeveel linkjuice weggegeven wordt, zo bepaald en pagina die met een 301 redirect geforward wordt ook de PageRank die wordt overgedragen.

Exact bepalen tot cijfers achter de komma hoeveel PageRank er meegegeven wordt is niet mogelijk. Zie een 301 redirect als een “simpele” link die wel PageRank overdraagt aan de nieuwe Magento pagina, maar zeker niet voor de volle 100%.

Google Webmasters Tools

Hulpprogramma’s voor webmasters

Zoals eerder vermeld zal ik Hulpprogramma’s voor webmasters integreren in netfort.clientseoreport.com. De bedoeling is dat hierbij het aantal kliks per zoekwoord wordt berekend gebaseerd op het zoekvolume en CTR. Het is zover, maar er moet nog wel een en ander gebeuren;

Log in op je account onder http://www.google.com/webmasters/
Naast de site die je wil machtigen, klikt u op de ‘Site beheren’ dropdown en klik op ‘Gebruikers toevoegen of verwijderen”
Klik op de “Een nieuwe gebruiker toevoegen” knop in de rechterbovenhoek van je scherm en voeg “gwt@clientseoreport.com” toe als gebruiker met beperkte rechten.

Hebt u dit gedaan stuur dan een e-mail naar tonny @ netfort.nl. Ik zal dan de data uit Hulpprogramma’s voor webmasters activeren.

Waar vind ik de nieuwe data?

Nadat ik Hulpprogramma’s voor webmasters geactiveerd hebben in uw eigen Magento SEO omgeving onder netfort.clientseoreport.com kunt u de data bekijken. Hiervoor logt in op uw account, en klik op “Pas Metrics”. In het uitklapmenu vind je GWT clicks, impressions, CTR en rankings. Vink ze aan en de kolommen verschijnen meteen. Vragen? Laat het me weten!

Exact Match Domeinnamen

EMD’s of Exact Match Domeinnamen

Google blijft werken aan de kwaliteit van zijn zoekresultaten. Maandelijks, wekelijks, zelf dagelijks wordt de zoekmachine aangepast voor verbeteringen. Google wil nu eenmaal de beste resultaten voor jouw zoekopdracht weergeven in zijn zoekmachine.
Eind 2012 kondigde Google aan dat ze de waarde van “Exact Match Domains” zullen verminderen. Maar tot nu toe in Nederland buiten schot gebleven. Is het nog van belang om een EMD te registreren of te onderhouden?

Wat is een Exact Match Domain of EMD?

Een Exact Match Domain, afgekort EMD, is een domeinnaam die een of meerdere zoekwoorden bevat. De domeinnaam bevat het woord of de woorden waarop de domeinnaamhouder gevonden wil worden in zoekmachines om zodoende aandacht te krijgen voor zijn producten of diensten.

Een voorbeeld hiervan is witgoedservicezwolle.nl. Google hangt aan deze domeinnamen een grote waarde. Is o.a. de tekst op een dergelijke website goed, dan kan Google met grote zekerheid stellen dat deze website waardevol kan zijn voor iemand die zoekt naar een bedrijf die witgoed verkoopt of repareert in Zwolle. Maar misschien is pieterjanhein.nl wel een veel betere witgoedservice voor de regio Zwolle. Daarom dacht Google er goed aan te doen om deze EMD’s in waarde te verminderen.

Eerst Engelstalige gebieden, daarna de rest? Of…

De EMD update is begonnen eind 2012. Half 2013 is de update uitgerold over heel Amerika. De rest van de wereld zou kort daarop volgen, maar dit heeft nooit plaats gevonden. We denken dat dit komt omdat de update toch ook veel negatieve effecten voor hoogwaardige websites heeft gehad. Deze negatieve effecten zijn deels opgeheven door o.a. merknamen en Wikipedia voorrang te geven. Of de EMD update toch nog in Nederland wordt uitgerold is niet te zeggen (Google geeft geen geheimen prijs). Wij (en collega-SEO’s) vermoeden dat dit niet snel zal gebeuren, zeker niet de komende 2 jaren.

EMD’s zijn in Nederland springlevend!

In landen buiten Amerika zijn domeinnamen met exacte zoekwoorden nog steeds dominant aanwezig in de SERP’s. Doe een zoekopdracht in Google.nl en je zult zien dat je regelmatig een EMD bovenaan ziet staan, of tenminste in de top 5. EMD’s werken nog prima, zelfs als vanouds, als je maar geen gekke dingen doet op het gebied van black of grey hat SEO technieken.

Een Exact Match domeinnaam registreren

Bij Netfort kun je meer dan 300 domeinnaamextensies registreren. Controleer hier of je domeinnaam nog vrij is en geef hem alvast aan ons door.

En dan nog even dit; SEO & Social Media

Social signals, in het kort links vanaf social media platformen naar je website, zijn erg belangrijk geworden voor SEO. Het belang hiervan voor de positie van je website is ten opzichte van een jaar gelden gestegen tot wel 55%! De belangrijkste platformen zijn Google+, Pinterest, Facebook en Twitter. Geen tijd om het allemaal bij te houden? Geen nood! Maak accounts en pagina’s aan op de betreffende platformen, en deel zo nu en dan een pagina of een afbeelding van je website. De basis is hiermee gelegd. Krijg je respons vanuit deze platformen dan kun je je er altijd nog verder in verdiepen.

Voor meer informatie over Social Media of SMO/ Social Media Optimization kun je contact met me opnemen.

Netfort Marketing & ICT
Industrieweg 3p
8263 AA Kampen (Overijssel), Holland
E-mail: tonny @ netfort.nl
Telefoon: (+31) (0)38-3338838
Ik ben aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bij storingen en overige spoedeisende zaken bel je met (+31)(0)85-4012648.