Magento SEO specialist

Aangezien ik 500+ Magento webshops naar hogere posities heb geholpen durf ik me met recht Magento SEO specialist te noemen. Het feit dat klanten bij mij, en bij ons bedrijf, jarenlang klant blijven bewijst dat men tevreden is over mijn SEO werkzaamheden.

Wat maakt Magento SEO anders dan SEO voor andere webshop systemen?

Binnen ons bedrijf Mageshops.nl ontwikkelen we high-end Magento webshops waarvan het overgrote deel van de shops klant-specifiek is opgebouwd. Enkele sprekende voorbeelden vind je in onze Portfolio. Door dit specialistische werk weten we alles over Magento. Hiermee heb ik de kennis en tools om Magento tot in de puntjes te perfectioneren en er een waar SEO-kanon van te maken.

Magento is toch al SEO-vriendelijk? Waarom heb ik dan een Magento SEO expert nodig?

Magento versie 1 en 2 hebben een aantal geautomatiseerde SEO implementaties die er voor zorgen dat de structuur en strekking van je webshop voor Google duidelijk wordt. Dit gaat zo goed als vanzelf, je hoeft er niks voor te doen. Neem bijvoorbeeld de afbeelding bij het product, die krijgt meteen de titel van het product mee in de alt-tag. Maar ook de Google-vriendelijke  XML sitemap wordt automatisch gegenereerd.

Toch zal je veel meer moeten doen om je concurrenten echt te verslaan. Omdat ik elke dag met Magento werk kan ik snel zien wat er gebeuren moet om je Magento webshop goed zichtbaar te maken voor Google. Zo kan ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat je webshop veel sneller laadt dan standaard het geval is. Hierbij werk ik aan de .htaccess, afbeeldingen, extensies, cache en alles wat een snelle laadtijd kan beïnvloeden.

Daarnaast zorg ik voor een perfecte interne linkstructuur en zorg ik er voor dat je shop niet geassocieerd wordt met “bad neighborhoods”. Zo linkte een klant van ons naar een ogenschijnlijk respectabel webshop keurmerk, maar aangezien deze ook keurde voor gok-, game- en pornosites zat deze klant in de gevarenzone. Ben je hier niet alert op dan kan dit de waarde of autoriteit van je webshop flink omlaag halen.

Geautomatiseerde Magento SEO

Een goede opbouw en zoekwoorddichtheid van de productpagina in een Magento webshop is van levensbelang voor de vindbaarheid van je producten. Een goede tekst met de juiste zoekwoorden is hierbij een van de belangrijkste aandachtspunten. Om het beste uit je Magento product pagina’s te halen zorg je voor de juiste zoekwoorden op de juiste plaatsen.

De topzoekwoorden staan in ieder geval in de title, ofwel de naam van het product. Deze naam staat (voor bezoekers en Google) bovenaan de product pagina, en meestal in H1 prominent als koptekst. Scroll je verder naar beneden, dan zie je tabs en/of de korte omschrijving, de (lange) omschrijving en meer informatie of eigenschappen.

magento seo zoekwoorden
Namen van producten herhalen op strategische plekken

Ik pas de Magento productpagina zo aan, dat de title van het product terugkomt achter de verschillende onderdelen van de productpagina zoals productbeschrijving… extra informatie…

Voorbeelden van deze SEO aanpassing vind je op de volgende product pagina’s;

  • https://www.goudsekaasshop.nl/oude-peter-goudse-kaas.html
  • https://www.kuehlmoebel247.de/framec-kuehlregal-small-90-lx.html
  • https://www.schoolkleding.nl/textiel-bedrukken/shirts/craft-pro-control-fade-jersey-women-1906702.html

Met deze productpagina aanpassing zijn al je producten in een klap bijgewerkt, en in no-time beter gepositioneerd in Google. Het goede nieuws is dat deze aanpassing redelijk snel in nagenoeg alle templates te integreren is.

Werkt Magento SEO? Het bewijs!

Long-tail zoekzinnen zijn uiterst nuttig en redelijk eenvoudig goed te positioneren. Gevonden worden op topzoekwoorden met een hoog aantal zoekopdrachten en concurrerende webshops is natuurlijk het hoogste doel! Enkele voorbeelden van behaalde posities:

Goudsekaasshop.nl (Kaashandel Peters Harderwijk)
Zoek in Google.nl naar jonge kaas, kaas kopen, kaas bestellen etc en je ziet de URL en enkele afbeeldingen bovenaan de organische zoekresultaten. Maar ook op zoekzinnen als kaasfondueset, kaaskruller, kaasmand en kaaswinkel doet de Magento shop het erg goed. Zo heb ik voor dit bedrijf honderden zoekwoorden en -zinnen geoptimaliseerd in een groot aantal landen.

Kristal-glas.nl (Leerdam)
Glaskunst, glaskunstenaar, Leerdam glas, Leerdam kristal en bedrijfsgeschenken zijn een paar voorbeelden van een groot aantal zoekwoorden waar dit bedrijf nu goed mee staat in Google.nl.

Zelfinlijsten.nl (Hilversum)
Zelfinlijsten.nl staat hoog in Google op een groot aantal topzoekwoorden zoals schilderijlijsten, baklijsten, wissellijsten en passe partouts. De webshop staat sinds enige tijd goed gepositioneerd tussen, en soms zelfs boven de bekende aanbieders zoals Hornbach, Marktplaats en Beslist.nl.

Een Magento SEO expert nodig voor versie 1 of 2? Of heb je misschien andere SEO of webdesign gerelateerde vragen of opmerkingen?

Mail of bel me (uiteraard geheel vrijblijvend).
E. tonny@netfort.nl
T. 038-3338838

Netfort Marketing & ICT uit Kampen.
Stoomstraat 1
8263 AT Kampen
https://www.duiveman.com
https://www.netfort.nl
https://mageshops.nl

Bij storingen en overige spoedeisende zaken bel je met (+31)(0)85-4012648.

Bekijk ook deze veel gelezen SEO artikelen