Overige SEO

In de afgelopen jaren heb ik me als SEO specialist ontwikkeld voor alle soorten content die er te vinden is op het internet.
Naast websites heb ik me ook gespecialiseerd in de opname en vindbaarheid van afbeeldingen, blogs, video’s, (PDF) files, het sturen van persoonsgegevens en social media. Hierbij een klein overzicht van SEO werkzaamheden waar ik je mee kan helpen.

WordPress SEO

WordPress kent zijn eigen specifieke benadering van SEO. WordPress is gebonden aan een bepaalde structuur en werkmethode. Hierdoor kan er gericht gewerkt worden aan de vindbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en conversie.
Op de juiste manier ingericht zal het WordPress CMS systeem niet tegenwerken bij de online vindbaarheid. Een valkuil is de gemakkelijk te downloaden en te installeren plugins. Deze zijn erg handig in het gebruik en vaak gratis, maar ze kunnen ook je SEO inspanningen in de weg zitten.

Joomla! SEO

Joomla!, geschreven met uitroepteken, is de vervolg-versie van het oude in 2005 beëindigde Mambo CMS. Destijds werkte ik al aan Mambo en heb er vele succesvolle websites mee gemaakt.
Dat gaat zelfs zo ver terug dat ik toen optimaliseerde voor zoekmachines zoals AltaVista, AlltheWeb (beide tegenwoordig Yahoo), Yahoo, Lycos, HotBot en Ilse. Google kwam later en was in het begin niet echt populair. Hoe Google zich daarna ontwikkelde is bekend.

Veel oude Mambo websites zijn in het verleden door mij of de webdesigner van de klant gemigreerd naar Joomla!. Joomla! kreeg een grote ontwikkelgemeenschap en was tot zeker 5 jaar terug het meest populaire open source CMS systeem.
Ook nu zijn er nog een enorm aantal Joomla! websites online en veel van mijn klanten zijn er goed mee te vinden in google. Niet in de laatste plaats door de meehelpende SEO plugins en de gemakkelijk te bewerken structuur.

SEO voor “platte” HTML websites

Ze zijn in de minderheid maar toch zijn er nog een aantal websites online die zonder CMS werken. Zogenaamde “platte” websites zijn websites die per pagina opgebouwd worden.
Vanwege de eenvoud laden dit soort websites erg snel en zijn ze zeer gemakkelijk te indexeren. Tot enkele jaren geleden waren dergelijke websites het gemakkelijkst te optimaliseren voor zoekmachines.
Tegenwoordig zijn de CMS systemen enorm verfijnd waardoor een platte HTML website voor SEO geen voorsprong meer heeft.

Afbeeldingen en video’s

Google Images en YouTube zijn na Google.nl de grootste zoekmachines als het gaat om gebruikersaantallen. Daarom is het belangrijk om ook daar gevonden te worden.
Nog steeds is het voor Google lastig om de precieze inhoud van afbeeldingen en video’s. Daarom is de context enorm belangrijk. Door de jaren heen heb ik veel testen uitgevoerd en heb me dan ook mede gespecialiseerd in de vindbaarheid van alle soorten afbeeldingen en films.

Reputatiemanagement

Google bestaat sinds 1998. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat mensen toen al online actief waren, en er daardoor van alles aan gegevens is opgeslagen. Zo ook mijn gegevens.

Zoek op mijn naam en je komt pagina’s tegen uit mijn verleden als muzikant, als groothandelaar in dierenbenodigdheden en meer. Nu is dit niet zo erg maar wat als er minder leuke resultaten tussen staan; een krantenartikel die je niet bevalt, een rechtszaak waar je niet trots op bent of andere soorten teksten of afbeeldingen die je liever kwijt dan rijk bent? Dan is het goed mogelijk om SEO los te laten op persoonsgegevens. Reputatiemanagement wordt dat ook wel genoemd. Na een aantal klussen op dit gebied ben ik heel goed in staat om deze resultaten te sturen.

Wat kan ik voor jou doen?

Bij interesse in welke vorm van SEO dan ook kun je contact met mij opnemen.

Vragen over de vele mogelijkheden en toepassingen van SEO?