De Magento nieuwsbrief

Nieuwsbrieven waren enige tijd uit de running. De nieuwsbrief was niet echt populair en had zelfs een negatief imago. Dit was het logische gevolg van grote hoeveelheden ongevraagde nieuwsbrieven en spam die onze inboxen vol lieten lopen. De vaak onzinnige of onbelangrijke inhoud zorgde ervoor dat men een hekel kreeg aan ongevraagde berichten en nieuwsbrieven. Met de komst van steeds betere spam-onderscheppende software en meer waardevolle inhoud is het imago van de nieuwsbrief enorm verbetert.

Nieuwsbrief populairder dan ooit!

Mensen nemen weinig tijd voor het inhoudelijk uitpluizen van de boodschap in de nieuwsbrief. Men scant de koppen en besluit dan om verder te lezen of op een link te klikken. Is de boodschap niet interessant genoeg dan klikt men snel weg. Of erger, men schrijft zich uit! Toch schrijven zich de laatste tijd meer mensen in bij hun favoriete bedrijf. Dit komt mede door de creatieve acties; “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct korting”. Als de nieuwsbrief dan ook nog eens inhoudelijk goede of zelfs gepersonaliseerde inhoud weet te brengen dan is de kans groot dat men ingeschreven blijft en zo nu en dan tot een aankoop overgaat.

Nieuwsbrieven versturen met Magento

Er zijn een aantal gevestigde aanbieders van nieuwsbriefsoftware. Goeie voorbeelden zijn Mailchimp en AWeber. Deze aanbieders van het online versturen van nieuwsbrieven zijn enorm populair vanwege de eenvoudige opzet en de statistieken die ze meeleveren. Toch wordt ook het interne nieuwsbriefsysteem van Magento veelvuldig gebruikt.

De voordelen van nieuwsbrieven versturen binnen Magento zijn duidelijk; je hebt niet te maken met een thirth party systeem of plugin en het is gratis. Zeker bij grote hoeveelheden inschrijvers kan dit behoorlijk schelen in de kosten. Zo betaal je bij Mailchimp bij 1000 of meer inschrijvers en een onbeperkt aantal e-mails € 18,49 per maand. Een beetje fanatieke marketeer zit al snel aan dat aantal.

Magento nieuwsbrief test

Een van mijn klanten kwam met de vraag om voor hem een nieuwsbrief template te maken binnen Magento. De template moest als basis dienen om nieuwsbrieven te versturen naar meerdere landen met diverse onderwerpen.

Omdat ikzelf ook “verwent” ben door het gemak van programma’s als Mailchimp moest ik me eerst weer even verdiepen in het nieuwsbriefsysteem van Magento zelf. Het is een eenvoudig ogend systeem met een aantal invoervakken. Template naam, onderwerp en afzender leken me duidelijk. Maar nu kwam het spannende gedeelte, de template inhoud en de stijl.

Met inhoud wordt bedoeld de tekst en de afbeeldingen (content) en het stijl-invoervak is bedoeld voor de opmaak er van. Om de juiste opmaak mee te geven in de diverse email programma’s (email clients) zul je in het invoervak “Template stijl” de CSS (Cascading Style Sheet) moeten plaatsen. Tenminste, dat lijkt de bedoeling. Na een aantal testen met “Template vooraf bekijken” zag het er allemaal prima uit! Klant tevreden, ik tevreden. Helaas is het op dit moment met Magento niet mogelijk om vooraf een test-email te sturen. Het moet allemaal in 1 x goed zijn. Dus de klant stuurde er ineens enkele duizenden nieuwsbrieven uit.

Inline stylen

Jammer, maar het ging fout! In geen enkel e-mailprogramma was de stijl (CSS) overgenomen. De verstuurde nieuwsbrief was een rommeltje! Hoe kan dit? Wat heb ik over het hoofd gezien?

Inline stylen is niet echt meer van deze tijd. En vanwege het aparte CSS vak in de Magento nieuwsbrief dacht ik er in eerste instantie niet over om de opmaak in de HTML te verwerken. Toch maar geprobeerd. Dreamweaver geopend en ouderwets stylen binnen de HTML. Na het versturen van de nieuwsbrief met de nieuwe techniek lukte het wel. De nieuwsbrief zag er prima uit bij alle ontvangers. Kortom, vergeet het vak voor “Template stijl” en maak de nieuwsbrief template op als een HTML pagina. Succes!

Tips voor de inhoud van je nieuwsbrief

1) Zorg voor een pakkende kop zodat je er zeker van bent dat je ontvangers de nieuwsbrief zullen openen.

2) Wil je dat mensen op een link klikken schrijf dan een stukje unieke tekst welke het artikel omschrijft. Dus niet klakkeloos de tekst van de pagina waarnaar je linkt kopiëren.

3) Vermijd oninteressante verhalen over je bedrijf. Veel bedrijven zijn geneigd te schrijven over hun nieuwe medewerker, een netwerkbijeenkomst of een gewonnen prijs. Bedenk wat je publiek wil lezen en speel er op in. Dat kan een hoge korting zijn, een waardevolle tip of wat ook maar van belang kan zijn voor de ontvanger.

4) Probeer een doel te stellen. Heb je teveel voorraad? Wil je meer verkopen van product x? Maak er werk van in de nieuwsbrief en hou het interessant.

5) Waar mogelijk test je vooraf je nieuwsbrief zoals die binnenkomt in je inbox.