Wat kost SEO?

De kosten voor SEO zijn sterk afhankelijk van jouw wensen. De vraag “wat kost SEO” is daarom niet zomaar even gemakkelijk te beantwoorden. Ga je voor een eenmalige SEO scan of besteed je liever het hele SEO traject uit? Moet de Magento webshop nog worden gemaakt, aangepast of verbouwd? Zijn er nieuwe teksten nodig en ga je gebruik maken van mijn SEO monitoring software? Allemaal zaken die de uiteindelijke prijs zullen bepalen. Vraag daarom vrijblijvend naar een gratis pre-scan voor een nauwkeurige prijsopgave.

Werk je alleen met Magento?

Ik ben SEO specialist en heb me gespecialiseerd in het optimaliseren van webshops die gemaakt zijn met Magento. Daarnaast heb ik honderden “normale” websites gebouwd en geoptimaliseerd. De laatste jaren vrijwel uitsluitend met de CMS systemen WordPress en Joomla. Ook bij het gebruik van WordPress en Joomla kun je mij inschakelen als SEO specialist.

Wat versta je onder SEO Support?

Onder SEO Support vallen alle werkzaamheden die te maken hebben met SEO. Deze werkzaamheden kunnen niet allemaal door mijzelf worden uitgevoerd. Je moet in de meeste gevallen zelf aan de slag met o.m. je social media (bedrijfs)pagina’s, teksten, afbeeldingen, video’s en blogs. Uiteraard krijg je hierbij de nodige hulp. Ook krijg je tips voor een hogere Click Through Rate (CTR – mensen die je website bezoeken vanuit de zoekmachine), een lagere Bounce Rate (bezoekers die langere tijd op een website blijven), Call To Action’s (CTA – het aanzetten tot een aanvraag of aankoop) en indien nodig adverteren met bijvoorbeeld Google Adwords of Facebook Ads.

Ik wil een webshop starten, wat heb ik nodig?

Op onze website Mageshops.nl staat een uitgebreid artikel met handige tips en zaken waar rekening mee gehouden moet worden voor mensen die willen starten met een webshop. Klik hier om het artikel te lezen.

Magento zoekwoorden onderzoek; Hoeveel concurrentie heeft mijn zoekwoord?

Om te zien hoeveel concurrerende webshops er zijn op jouw zoekwoord is het van belang te kijken naar de (browser of meta) titles van de pagina’s. Hieruit kun je goed afleiden op welke zoektermen men de focus heeft gelegd. Start dus een zoekwoorden onderzoek bij je concurrenten. Zoek in Google naar allintitle:zoekwoord. Zoekwoord vervang je door je eigen zoekterm(en). Nu krijg je een lijst terug van Google met alle URL’s (concurrenten) die jouw zoekwoord gebruiken in de browser- of meta-title.

Zijn er voorbeelden van door jouw geoptimaliseerde Magento webshops

De meeste webshops worden door mij SEO vriendelijk ingericht via derden zoals webdesigners en marketingbureaus. Deze kan ik hier niet noemen. De volgende (laatste 10) Magento webshops zijn rechtstreeks door mij geoptimaliseerd;

Kaashandel PetersShopDigiWagemanSchoolkleding.nl, Warmtestore.nl, Edelsmederij Verweij, FondueShop.nl, KuhlMobel247.de en de webshop en websites van Ziekenhuis ST Jansdal.

Ons bedrijf wil ook SEO diensten aanbieden, kun jij ons helpen?

Indien jouw bedrijf Magento (SEO) diensten aanbiedt kan ik je zeker helpen. Ik kan helpen bij de opbouw van de webshop tot en met het volledige SEO traject. Daarbij help ik op de achtergrond mee, jouw klant merkt hier niks van. Eventueel maak je een e-mailadres voor me aan onder je eigen domeinnaam zodat jouw klanten mij rechtstreeks kunnen e-mailen voor overleg.

Ben je bekend met het werken met Magento?

Van oorsprong ben ik SEO specialist. Sinds de start van Magento in 2008 heb ik naast mijn SEO werk een groot aantal Magento webshops gebouwd. Dit betreft veelal op maat gemaakte webshops. Hierdoor heeft Magento geen geheimen voor me en kan ik jouw volledige webshop naar wens aanpassen. Voorbeelden van Magento webshops door mij gemaakt zijn Hommard Amsterdam, Wear Grace, ETQ Amsterdam, Goudse Kaas Shop en Gajes.

Ben ik verplicht wachtwoorden af te geven?

Ik verplicht je tot niets, maar meestal heb ik de logingegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) nodig voor toegang tot het beheer van jouw Magento webshop en FTP. In sommige gevallen heb ik ook de databasegegevens nodig. Je kunt voor mij aparte logingegevens aanmaken die na mijn werkzaamheden verwijderd kunnen worden.

Hoe voeg ik een XML sitemap toe aan Magento?

Een XML sitemap voeg je gemakkelijk toe vanuit de backend van Magento. Hiervoor ga je naar Catalogus > Google Sitemap > Sitemap toevoegen. De XML sitemap kan vervolgens gelinkt worden in bijvoorbeeld de footer; CMS > Statische blokken. Aan welk blok je de sitemap linkt is geheel aan jezelf.